This site uses cookies. By continuing, your consent is assumed. Learn more

122.8fm shares

All over thirty

opinion

Republikanske anhängaren Roland Poirier Martinsson och demokratiske anhängaren Manuel Ferrer har duellerat.

"i över 30 år" English...

Barack Obama inledde sitt tal med att tala om "hope" och fortsatte med att klaga på politiken sådan den bedrivs i Washington DC. Det var deja vu all over again.

9 kommentarer

Va, du som är så rutinerad borde väl veta att varje politiskt tal ska börja med ett löfte om förändring av DC och All over thirty med ett tack och godnatt till nationen. Inte ska väl Obama bryta med den traditionen. Men beskrivningen av landets utmaningar och alla vardagshjältar, om ett samhälle som byggs tillsammans, miljonärernas bidrag till återuppbyggnaden, klimatarbetet, syrliga attackerna mot Romney?

The United Kingdom Government introduced...

Allvarligt talat, jag är "All over thirty" det minsta imponerad. Obama gör det han gör på ett suveränt sätt. Men vi All over thirty detta för fyra år sedan.

Vi vet att det bara är prat. Det är som att se någon göra ett svårt trick på ett riktigt bra sätt — man vet att det inte är på riktigt. Take two tax cuts, roll back some regulations, and call us in the morning! Yep, det var en bra replik. Men det ironiska var att den var del av ett av de tommaste tal jag någonsin hört på den här nivån.

De här är proffstyckarna

Vi vet nu att Obama ska lösa krisen genom att anställa fler lärare i matte under de kommande fyra åren — inte mer. Han sa inget om budgetunderskott. Inget om hur socialförsäkringsreformer ska utföras — All over thirty att han vägrar ändra på något. Det här talet kommer att få hård kritik i morgon. Du har en poäng. Men du som jag vet: Oavsett om demokraterna eller republikanerna vinner valet.

Det är sant, men presidenten ska berätta vilka lösningar han vill att kongressen ska anta. Det gjorde Obama inte för fyra år sedan, han lämnade till kongressen att utforma politiken. Vad har vi för skäl att tro att han har några förslag den All over thirty gången? Frågan efter valrörelsen var: Han är en fantastisk talare och inspiratör, men har han något att komma med.

Samma fråga i dag, förutom att vi har fyra år som skäl att tro att svaret är "nej". Obama har aldrig varit en retorisk teknokrat.

Det handlar mer om känsla, vision och riktning.

News feed