This site uses cookies. By continuing, your consent is assumed. Learn more

122.8fm shares

Scott solo

opinion

Nästa gång du är frestad att klaga på en öm baksida efter en timme i sadeln, spara en tanke på Jeremy Scott solo. Den inspirerande Nya Zeelandern, som föddes med ett hål i sitt hjärta, reste 52 km genom 29 länder på sin sista resa.

Scott väckte tusentals för British, Australian och New "Scott solo" Heart Foundations på vägen - och nu sizing han upp en annan episk i Amerika.

Vi träffade honom mellan äventyr för att prata om glädjen i Japan, Scott solo ett öga på dina pannier i Uzbekistan och ensamheten hos långdistanscyklisten. Inget planerat, men jag gör mer och mer forskning på en panamerikansk resa från Alaska till Ushuaia. Om jag skulle lägga mig på en annan, kommer det att bli det. Jag var ungefär åtta år när jag först åkte utomlands.

Min far har jobbat i Scott solo i Australien, så vi bodde där borta i ungefär sex månader i en lilla liten stad som heter Dysart nära Mackay, Queensland. Det var typ av plats där du var tvungen att lyfta toalettsitsen för att kontrollera ormar.

Om du spelade cricket och bollen gick in i det långa gräset stannade det där.

Scott Alan Stapp, född Anthony...

Om det är kortdistans, skulle jag gå för fönster. Men om det är lång tid jag gillar att kunna gå upp och gå en promenad. Om jag kan undvika att använda en bil, gör jag det.

Jag älskar Scott solo kunna komma från A till B under min egen ånga. Jag är ganska avslappnad om mina Scott solo. Men för Scott solo större resorna lägger jag ut allt mitt redskap, testa saker som matlagningsutrustning, däck, bromsar och så vidare, och sedan gå igenom allt annat jag kanske behöver se till att allt är i gott nick.

Det är lättare att sortera ut det medan du är hemma. Jag har också en lycka till charm - ett jade fiskhalsband, vilket betyder "välmående resa utomlands och en säker retur" till Maoris. Nederländerna är som du kan förvänta sig otroligt bra.

Cyklister har rätt på vägen vid korsningar och det finns så många otroliga cykelvägar. Men eftersom det är ganska tätbefolkade är det svårt att hitta platser i lägret. Japan är förmodligen min höjdpunkt för renhet av erfarenheten. Det har spektakulära landskap, fantastiska vägar och överraskande bra camping. Du kan kasta upp bredvid vackra sjöar där det finns en naturlig onsen varma våren i ena änden. Södra ön Nya Zeeland är också en fantastisk plats att cykla.

Några kolbrytningstäder i Kina där det finns förorening som härrör från dessa fabriker och smutsiga gamla lastbilar pumpar ut diesel. När du går uppför backar går de inte mycket snabbare än dig och de pumpar bara rök i ansiktet. Efter en halv dag kan du skrapa gunk från din hud.

Det var inte så kul.

Beskrivning

Den montör du kan få på förhand, desto mer kommer du njuta av det i början. Göra upp några dummipaket och gå för en provtur för att vänja sig vid vikten. Också öva med att packa ditt redskap - på vägen Scott solo du alltid vad som händer i en pannier. Men i slutet av dagen lär du dig lektioner under vägen och de är de mest värdefulla av alla.

Också, var inte rädd för att ändra planer; om du träffar någon intressant, ha tanken att spendera tid med dem. Ensamhet var bara ett problem för mig under de första veckorna när jag kände mig överväldigad av omfattningen av utmaningen.

Men ensamhet tvingar dig ur din komfortzon eftersom du måste vara öppen för Scott solo träffa människor. Även på platser som Kina, skulle jag bara skrika hej Scott solo främlingar. Och det ledde till många äventyr. En som kommer i åtanke: Jag reste genom mitten av ingenstans i Uzbekistan när denna herde framträder vid sidan av vägen och gnuggar magen som om han var hungrig.

Så stannade jag för att hjälpa honom, nådde in i en pannare för mat, och innan jag visste det Scott solo han händerna på min kamera och vi kämpade för det. Det var bara Scott solo. Han hade inte ett flygbiljett - kanske hade han planerat att hoppa på en get och höja den på vägen. En smutsig gammal Kiwi baseball keps som jag hade på sig för hela världen runt.

News feed