This site uses cookies. By continuing, your consent is assumed. Learn more

122.8fm shares

Guy gets his body stroked

opinion

Stäng » Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Pär Ahlgren Copyright © Guy gets his body stroked punkt nu AB Sajten om dykning, av dykare, för dykare. Nick Hanna, Fakta: Boken är ett försök att beskriva känslan med dykning och vad det är som lockar människor till världen under ytan. Målgruppen för boken är bred, och den lämpar sig både för dykare och icke-dykare. Kanske en prefekt present till vänner som inte ännu dyker, men som är nyfikna på dykning och undervattensvärlden, och som genom boken kan få få inspiration att ta steget att bli dykare.

För de som redan är dykare så är det kanske mer tjusningen att genom boken drömma sig bort från den torra landbacken och kanske även fascinationen över att kunna läsa om hur dykupplevelser kan beskrivas i ord. Boken är ingen lärobok, men innehåller i alla fall en hel del historik, marinbiologi och praktiska dykerfarenheter som både erfarna och oerfarna dykare kan ha nytta av.

Författaren Nick Hanna är britt och skaffade sig efter skolan erfarenhet som journalist och globetrotter, vilket sedan kombinerades till hans livsstil som sedan dess består i att skriva reseskildringar och reseguider. Han skrev sin första dykguide " Tropical Beach Handbook " och har sedan skrivit bidrag till flera dyk- och snorklingsguider, bland annat Guy gets his body stroked med välkända namn som Jack Jackson och LawsonWood.

Alla hans böcker rör dock inte dykning. Fotografen Dr Alexander Mustard föddes och är utbildad marinbiolog, men också författare och prisbelönt undervattensfotograf och har sedan ägnat sig på heltid åt författarskap och undervattensbilder.

Boken lyckas på ett fantastiskt sätt att fånga varför vi dykare älskar den akvatiska miljön och de upplevelser man kan få under ytan. Att det sedan kompletteras med fantastiska bilder gör ju inte helheten sämre.

Watch Homemade Cfnm Massage &...

Kort sagt kan man säga att det är men bok om och med känsla av dykning, som även bjuder på kunskap om den marina miljön och dykning.

En bok att njuta sig igenom. Författen Nick inleder med att beskriv hur dykningen har utvecklas som sport och de insatser som några av dykningens pionjärer gjorde exempelvis Cousteau, men även en del forskare. Därefter så övergår boken till miljön vi dyker i Guy gets his body stroked vad som gör den så fantastisk, för att sedan fortsätta med varför och hur vi dyker, samt hur vi kan lära oss att uppleva mer när vi dyker.

Fiskar har fått ett helt eget kapitel där författaren berättar om vilka möten man kan ha som dykare under vatten och man bäst skapar förutsättningar för dessa intressanta och spännande möten. Nästa kapitel handlar om farliga och udda djur som blåringad bläckfisk och hajar. Därefter fortsätter nästa kapitel med hur man som dykare kan göra dykningen till en ännu bättre upplevelse, och en rent av spirituell upplevelse för att skänka själen inre frid och i högre grad njuta av dykningen genom enkla medel innan boken går in på fridykning i jämförelse med apparatdykning och kort berättar hur den har utvecklas och vilka möjligheter som fridykning medför.

Sist i boken så tas riskerna för de marina ekosystemen och en del moraliska dilemman tas upp till diskussion och även förslag på vad man själv kan göra för att hjälpa utvecklingen till ett hållbart samhälle. UV-fotografer kan i boken finna stor inspiration, men för den tekniskt fotointresserade så saknas tyvärr teknisk information om de tagna bilderna, så man får snarare se det som inspiration än som en vägledning till bättre bilder.

För den som vill utvecklas som dykare, så finns det också en del inspiration att hämta i boken. Guy gets his body stroked finns dock inte handledningar i hur man praktiskt går till väga, men väl dock en hel del uppslag som man kan använda för att söka ytterligare information om man finner dem intressanta.

Dock så finns en hel del för den som vill lära sig mer om havet och dess innevånare. Hela boken är skriven med en skön avslappnad stil som hela tiden varvas med olika citat från andra personer och böcker, vilka är ett mycket viktigt inslag i boken och som används som språngbrädor i författarens berättelse om dykning.

Citaten kommer från många kända, men även en del mindre kända personer, och för den som söker intressant litteratur så ges många smakprov i boken. Något som absolut inte får förringas i boken är så klart alla fantastiska bilder som på ett briljant sätt fångar känslan, upplevelsen och visar på Guy gets his body stroked fantastiska värld som finns under ytan.

Bilderna bjuder båda på vackra undervattensvyer, undervattensdjur, möten mellan Guy gets his body stroked och djur, dykare i härliga dyksituationer, fina korallrev, läckra vrakbilder och fotografiska experiment, samt även några få bilder från ovan vattenytan. Bilder som nog får de flesta Guy gets his body stroked bli dyksugna och säkert mycket säljande för de som ännu inte själva har upptäckt undervattensvärlden.

Introduction Författaren förklarar hur boken kom till och varför 1 — The Lure of the Underwater World Om hur forskare och drivna pionjärer bygger upp dykningen till vad den är idag 2 — Underwater Landscapes Where We Dive Beskriver undervattensmiljön, främst korallrev, men även isdykning och vrak 3 — Going Underwater How We Dive Handlar om hur vi dyker, både bättre avvägning och att ta det lugnt för att njuta mer 4 — The Art of Fish Watching Om ur intressanta fiskar kan vara om man vet var och hur man skall titta efter dom 5 — Meetings with Remarkable Creatures Om hajar, mantor, muränor, bläckfiskar och däggdjur som kan fascinera 6 — The Spirit of the Seas Hur människan kan förhålla sig till dykning och föra den roligare eller mer rofylld 7 — The Art of Freediving Om fridykning och vad det kan erbjuda i jämförelse med apparatdykning 8 — The Fate of the Oceans Om hur havet påverkas av människan och hur man kan skydda undervattensmiljöerna Smakprov ur boken: We got so close to many of them that we could touch them with our hands,' recalled Hass.

Despite emerging from this ordeal-by-parrotfish unscathed, Hass could not overcome his unease with night diving: The guy's swimming along, oblivious to what's happening, the elephant seal is hovering above him getting ready to grab him and do his best, I'm ready with my camera — Guy gets his body stroked then, to my amazement, the elephant seal open sits mouth.

I'm watching, mesmerised, as it then proceeds to swallow my buddy's head. I attacked the elephant seal to get him to let go — it was a bit like attacking a sofa, but the elephant seal got the idea and swam off. My buddy said to me afterwards 'what happened down there? I was swimming along and it suddenly went dark'.

Fullständig titel: "The Art of...

I was at a loss to explain…and the worst thing was, I didn't get the picture either. Their films explore the possibilities of interacting with marine life in a non-threatening manner to gain new insights into their behaviour. If fish enjoy visits to the cleaning station, they argue, perhaps they will also enjoy being caressed by a human.