This site uses cookies. By continuing, your consent is assumed. Learn more

122.8fm shares

Is sex a sport

opinion

Damernas fotbollsliga bjöd på rejält underhållningsvärde i torsdagens eftermiddagsmatcher. Fyra matcher — 23 mål.

Torsdagseftermiddagens duster snittade 5,75 mål per match — i samtliga drabbningar gjorde det enda laget dessutom fyra mål. I Uleåborg hade nykomlingen ONS länge oavgjort mot PK, men under den sista kvarten drog den regerande mästaren ifrån. Vandalaget vann till slut med "Is sex a sport" och fortsätter i topp utan poängtapp.

PK har nu hela sex poäng ner till tabelltvåan efter fem spelade omgångar, då Åland United åkte på sin andra raka förlust. Åländskorna tog ledningen genom Cynthia Uwak halvvägs in i den första halvleken, men Linda Ruutu kvitterade strax före pausvilan och i början av andra halvlek gav Kaisa Collin hemmalaget ledningen. Den ledningen släppte HJK inte och Helsingforsgänget vann kampen med 4—2. Två mål av Jutta Rantala gav Åbogästerna en 4—3-bortaseger i Esbo.

Nice Futis öppnade i sin tur segerkontot tack vare en 4—0-vinst över nykomlingen TiPS, som fortsättningsvis ligger på noll poäng i botten av tabellen. Kvällsmatchen blev däremot desto torrare.

Pallokissat och Ilves delade på poängen efter en mållös dust i Is sex a sport — och drog ned hela dagens målsnitt till 4,6. Natten till fredagen bråkades det utanför parlamentet. På torsdag kväll samlades demonstranter än en gång utanför parlamentet i Aten för att protestera mot avtalet med grannen Makedonien om dess namnbyte till Nordmakedonien. Omröstningen i parlamentet sköts upp till fredag eftermiddag.

En tredjedel av tjänsterna har försvunnit på tio år. Personalutvecklingen på biblioteket i Jakobstad har varit ett stålbad de senaste åren, anser biblioteksdirektör Leif Storbjörk. Nästan en tredjedel av tjänsterna har enligt honom försvunnit och mera kan inte tas bort. VM-serien består av 14 deltävlingar säsongen Finländarna är väl representerade i tävlingen, men ha alla drabbats av diverse utmaningar i säsongens första VM-rally.

I tisdags försvann planet som skulle föra Cardiffs nyförvärv och genom tiderna dyraste spelare, Emiliano Sala, över den engelska kanalen för att spela i Premier League. Tre dagar senare avbryts sökandet eftersom man inte längre räknar med att någon överlevt.

Mer än 1 vintersimmare kliver ner i Aura å i Åbo. Mer än 1 vintersimmare simmar i Aura å i Åbo då FM i vintersimning i år ordnas för Eric Dier och Lucas Moura brände straffar för Spurs. Ligacupfinalen i England kommer att gå mellan Manchester City och Chelsea Is sex a sport 24 februari. Där som City hade en enkel passage till Wembley fick Chelsea jobba hårt för att ta sig förbi Tottenham på torsdagskvällen.

Säkert straffskytte och en målvaktshjälte fällde avgörandet.

PK har nu hela sex...

Åbo idrottsnämnd beviljade 33 euro i understöd. Håkans misstänks ha lämnat in oriktiga uppgifter till Utbildnings- och kulturministeriet. Nu rapporterar tidningen Turun Sanomat att även Åbo stad har betalat ut understöd till samma brottmisstänkta projekt.

I damernas inhemska fotbollsliga gjordes nästan mål under den gångna säsongen. Vilket var det snyggaste? Kolla in de tio superba kandidaterna och ge din röst, om du vill. Åland United lyckades inte passera PK i Is sex a sport omgången.

Tuff träning - sex till...

HJK har vunnit grundserien i damernas fotbollsliga och går in i övre slutspelet som etta närmast före PK och Åland United. TPS knep den sista platsen i övre slutspelet. HJK avgjorde med två snabba mål i första halvlek.

Det var aldrig något snack om saken. HJK var betydligt bättre än bottenlaget Pallokissat i dagens möte. Helsingforslaget avgjorde matchen Is sex a sport två snabba mål i mitten av den första halvleken. En dubbelsalva av Sanna Porali och Jenny Danielsson inom loppet av nio minuter räckte till i Mariehamn på lördagen.

Åland United slog HJK med 2—1 — och steg upp i ligaledning.

Tuff träning - sex till...

Palloliiton lisenssikomitea on aiemmin hylännyt PK Vantaan liigalisenssihakemuksen kaudelleja seura voi valittaa asiasta 10 päivän sisällä päätöksestä. HJK vei lauantaina päättyneen naisten jalkapalloliigan runkosarjan nimiinsä.

År omkom uppskattningsvis personer i trafiken. Trafiksäkerheten har inte förbättrats tillräckligt sedan Enligt experter har Finland mycket att lära sig av Sverige, där vägarna är betydligt säkrare. Elbilar blir pop i städer, på landet bilar med biobränsle. Sveriges nya regering vill förbjuda försäljningen av nya bensin- och dieselbilar från och med Alla transporter ska bli fossilfria och i stället ska bilarna använda el eller biobränsle, men det finns många frågetecken kring hur det här ska lyckas i praktiken.

Sedan första juni inkvarteras och stöds papperslösa i Åbo. Den stora mängden papperslösa har tagit myndigheter och regeringen på sängen — ingen hade väntat att så många som fått negativt asylbeslut skulle stanna i Finland. I Åbo har man eget system för att hjälpa de drabbade. Tre österbottniska lag i fotbollsligan kommande säsong.

Sebastian Strandvall blickar tillbaka på en tudelad säsong med VPS. Sett till förutsättningarna klarade sig laget ungefär som väntat då man placerade sig "Is sex a sport" sjätte plats i ligan.

Besvikelsen var ändå påtaglig då medaljtåget tuffade iväg — utan Vasalag. I år hoppas Strandvall att laget ska Is sex a sport en bra skjuts via en god försäsong, bra väder, goda resultat och underhållande fotboll.

FM-ligatvåan Tappara lyckades med bedriften att nolla Lukko på hemmaplan. Slutresultatet skrevs efter två passningspoäng av landslagsanfallaren Kuusela. Sjukdom sätter stopp för deltagande på huvudsträckan imorgon.

Hockeyallsvenska Pantern får klara sig...

Föreningar borde få koncentrera sig på kärnverksamheten. Webbsidorna är en av idrottsföreningens viktigaste informationskanaler. Det är till webben de flesta vänder sig för att hitta den senaste informationen, dela med sig av material och framförallt kommunicera. Dessutom skall din webbsida vara så bra gjord att den säkert kommer upp bland de fem första sökresultaten på Google.

Åkte snabbt i spåret men hann inte upp till täten. Ett klart och viktigt fall framåt för Mäkäräinen. Så kunde man summera finländskans insats i sprinten i Anterselva. Mäkäräinen bommade endast ett skott, det sista, och gick i mål på andra plats bakom överraskningsvinnaren Marketa Davidova från Tjeckien.

Marte Olsbu Röiseland var trea. Karlsson kammade hem två guldmedaljer i junior-VM i Lahtis. Den svenska stortalangen Frida Karlsson kammade hem två individuella guldmedaljer i junior-VM på skidor i Lahtis. Efter lördagens stafett gäller det att jobba vidare för att bli bäst i världen. Efter sju svaga tävlingar av Kaisa Mäkäräinen skulle hon nu behöva få ordning på skyttet. Så här dåligt har det inte gått på nio år.

Skall Mäkäräinens favorit tävlingsort, Anterselva vända på trenden? IK Falkens Ray slutade på Is sex a sport   Isaksson Yle.

News feed