This site uses cookies. By continuing, your consent is assumed. Learn more

122.8fm shares

Penis to anal

opinion

Den här veckan handlar alla språkfrågor om ämnen under bältet. Dessutom tar vi reda på vad folk säger när de behöver gå på toaletten. Reporter Beatrice Dalghi har träffat Magnus Levin, som är docent i engelsk språkvetenskap på Linnéuniversitetet och har undersökt vad svensktalande män och kvinnor säger när de behöver gå på toa.

I Småland betyder ballar pungkulor men i Skåne betyder det skinkor, varför är det så och finns det någon ursprunglig betydelse? Varför heter det stolpiller och har det något med stol eller engelskans stool avföring att göra? Från språkvårdens håll Penis to anal från nakna substantiv och meningar som "Vi ska ha Penis to anal med kund". Varför är det så och vad kan avklädda substantiv få för konsekvenser?

Att vara en ost var från början en nedsättande beskrivning. Henrik Rosenkvist tar oss med till liknande uttryck i våra grannspråk och hittar lyckans potatisar, svampar och grisar.

Först och främst, analsex behöver...

Ordet ganska har fått en ny betydelse i svenskan, men vilka ord är det som tenderar att byta innebörd över tid? När ska man säga Gott slut!

Enligt Värnamo Nyheter ska pastorn...

Ylva Byrman och Henrik Rosenkvist svarar på en samling frågor om jul och nyår. Hen är ordet som får vissa att se rött och andra att känna sig sedda.

Ordet som ingen språkvetare ville tro på, eftersom svenskan inte hade fått ett nytt pronomen på år. Hur språk används och förändras. Här kan du som lyssnare ställa dina frågor om språk.

Podden släpps måndag Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.

Till exempel smekning. När man...

Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https: Tyvärr stödjer vi Penis to anal din version av webbläsare. Prova att använda en annan webbläsare, Penis to anal till en nyare version eller använd mini. Alla avsnitt Om… Kontakt Textarkiv Mer. Spänn ballarna och sluta vara så anal! Veckans alla språkfrågor I Småland betyder ballar pungkulor men i Skåne betyder det skinkor, varför är det så och finns det någon ursprunglig betydelse?

Att någon eller något är "analt", vad betyder det och vad kommer uttrycket ifrån? Hur ska egentligen ordet penis böjas i bestämd form, penisen eller penis?

Vad finns det för synonymer till uttrycket "att komma"? Alla avsnitt från programmet Språket. Populära Senaste Kommande Ljudklipp.

News feed