This site uses cookies. By continuing, your consent is assumed. Learn more

122.8fm shares

Homosexual men wanna gag on lengthy boners

opinion

Homosexual men wanna gag on lengthy boners det senaste numret av Amelia där jag intervjuats och märker att det lagt en inte så rolig bild som illustration. Varför alla dessa tragiska bilder på slaka kukar? När jag skrev ett examensarbete på en kurs i andrologi så gjorde jag en diskursanalys på Pfizers Viagrareklam och fann bland annat dessa symboliska bilder.

Modeskaparen  Rick Owenspresenterade i sin höstkollektion plagg som visade de manliga modellernas slappa kukar. All the most conservative or vehement reactions were: Why would anyone want to show a shriveled up nutsack like that? I det senaste avsnittet av STIL i Sveriges Radio P1  öppnar de gylfen och drar ner brallorna på män — för att ta en titt på hur man, inom modet, har paketerat penisen genom tiderna.

I avsnittet intervjuas även  Rick Owens  och säger att kuken ofta kräver orimlig respekt och vördnad. Det var därför viktigt att modellerna inte skulle vara sexiga för då hade det varit den traditionella bilden av mannen. Linnéa Claes on   s kri ver i en krönika  i Aftonbladet.

Det är inte sex som står i fokus, det är makt. Mannens könsorgan nyttjas systematiskt för att trycka ner kvinnor och upprätthålla vår underordning. Bilderna jag får skickas för att kränka mig som kvinna. De är ämnade att skrämma mig med ett underliggande hot om våldtäkt. Hon har rätt i att kuken blir ett vapenhot, det har jag också skrivit om tidigare.

Men genom att acceptera bilden av den erigerade kuken som ett vapen upprätthåller vi också dess makt och reproducerar skräcken för densamma. Vi behöver uppvärdera den slaka kukens status.

Den skräck som många män och andra penisbärare känner inför bristen på kontroll  gör erektionen till en  bräcklig komponent i den sociala konstruktionen av manlighet.

Senaste inläggen

F rånvaro av erektion framhålls ofta inte sällan som en frånvaro av manlighet. Laura Dodsworth har fotograferat kukar från män och intervjuat dem om sitt förhållande till densamma.

Det är helt unika bilder. På varje foto ser du penis och testiklar, mage, händer och lår. I texten kan du läsa personens förhållandet till dessa kroppsdelar. Det som förvånade författaren allra mest under processen var att många fler män känner en skam eller ångest runt storlek, eller prestation.

Det som verkligen rörde henne på djupet är hur mycket skam och otillräckligheten styrde olika mäns liv och leverne. Hon säger att många som blev retade som barn runt deras penis  aldrig återhämtade sig från det.

Watch Secret Needs gay sex...

Boken är uppbyggd med bild och mannens egna berättelse om sin kuk. Här är män från olika delar av världen, icke-binära och transmän representerade. I believe how I feel about my penis shaped my life, particularly up to my mids.

Why would anyone want to...

My teenage years were difficult: I worried about it being too small to function. I went to an all-male school and then an all-male college.

I looked at penile enlargement and thought it was a waste of time. The journey for me was accepting my body. It is more of an inner wound, and has served me by giving me humility. Size has never been a factor with partners. Close female friends have told me large penises have been intimidating or painful. I was born in a Homosexual men wanna gag on lengthy boners body, but never felt I was a girl, from at least the age of three.

When I reached puberty, it started to dawn on me that I was different. I was attracted to women, but I felt like a guy. I changed my gender when I was I was treated "Homosexual men wanna gag on lengthy boners" male in public by the time I was I noticed changes, certainly in the business world. As soon as I was perceived as being male, men would assume that I was the one in charge.

When I started taking hormones, I felt a complete mix of fear and excitement. Then I started getting facial hair, which was wonderful. During the process, you focus on the new things, exciting changes. Getting rid of my breasts was fantastic. I spent nine years researching surgery to create a penis. I went all round Europe, because in the UK people were having real problems — the only stories I ever heard were bad.

So I travelled around Europe and met other trans men. I finally settled on surgeons in Belgium. So I had a thigh phalloplasty.

The surgeons take a couple of nerves from the arm and the inner thigh to hook up to the clitoral nerve to give you the erotic sensation. The nerves are still growing and changing. I still have a lot of issues around using the penis. I climaxed with one woman. I hope for love. I want to be desired. Meg-John Barker är en av mina stora förebilder.

Suzann Larsdotter

Hen är författare, terapeut, den där ljuvliga kombinationen av akademiker och aktivist och har specialiserat sig på sex, relationer och genusfrågor. Hen är också upphovspersonen till mycket spännande som händer inom den kritiska sexologin. Jag har läst flera av hens tidigare böcker och kastade mig därför också över Queer: A Graphic History som är skriven i ett samarbete med Julia Scheele. Den här boken är en fantastiskt bra introduktion till den akademiska förståelsen av queerteori.

Den går igenom både alla stora och viktiga personer som präglat ämnet och alla vetenskapliga discipliner som är en viktig del av det tvärvetenskapliga komplexet som queerteori innebär.

Samtidigt som ursprungsteorier och tänkare redovisar passar författaren också på att kritisera desamma, vilket blir mycket uppfriskande i läsningen. Queerteorins kärna är motstånd mot det binära tänkande baserade på kön eller sexualitet. Queer är huvudsakligen något vi gör och inte en identitet. Syftet är i stort att ifrågasätta och dekonstruera heteronormativiteten. Jag har läst en del queerteori Homosexual men wanna gag on lengthy boners universitet och högskolor ändå ger denna skrift nya Homosexual men wanna gag on lengthy boners insikter och ger en bra sammanfattande överblick.

För de som är nya inför queer som akademiskt ämne är det en bra introduktion för att förstå queerteori. Genom korta små kapitel bryter den ner  teorin i hanterbara bitar och illustrationerna hjälper till att skapa förståelse. Meg-John Barker är en av föregångarna inom området kritisk sexologi. Författarna är också en av de få akademiker som verkligen både forskar och är aktivist gällande synliggörandet av bisexuella.

Det finns också spännande referenser till populärkulturen och beskriver hur människor varje dag förhåller sig till queerteori.

Till sist varnar författaren för att om vi väl lyckats kravla oss ur hinken med heteronormativitet är risken stor att vi lockas till att krypa ner i en annan hink med nya regler, normer ideologiska förhållningsorder.

På Meg-John Barkers hemsida  kan du vilka andra böcker som hen givit ut och det går också att hitta mycket annan matnyttig information. Läs gärna mer om boken hos de underbara Oh Joy Sex Toy. Icon book har en hel serie med böcker som handlar om introduktion till olika ämnen och personer. Deras koncept är att försöka göra komplexa akademiska eller politiska idéer tillgängliga och engagerade för alla med hjälp av serietidningsformat.

Här är bara ett fåtal ur deras utbud. Jag sitter i den gamla katolska kyrkan i Gävle. Det är en vacker lokal med välvda tak och dekorerade glasfönster.