This site uses cookies. By continuing, your consent is assumed. Learn more

122.8fm shares

Pierced punk glam alt boy

opinion

De kan väl ses som en metafor för makt i olika led och riktningar, kanske framför allt som den ser ut och fördelas mellan fäder och söner, bildliga såväl som bokstavliga.

Det är lätt att både skriva och begripa. För det var länge sedan man hörde allsång av den sorten. Förhoppningsvis kommer precis rätt personer avsky låten och mig och oss.

Jag vill det i alla fall. Pierced punk glam alt boy tycker det är viktigt att distansera sig från nationalisterna, näthatarna och rasisterna. Och kanske särskilt de som har mage att bli kränkta av att någon annan kan bli kränkt. Han verkar vara en busig en, som nog gärna skämtar om både det ena och det andra, och nog gärna skulle skulle säga vad han "Pierced punk glam alt boy" om svinen om han bara finge slappna av lite och inte vara så hemskt kunglig hela tiden. Vill bara säga att även genusperspektivet är uttänkt, snarare än bortglömt.

Makt av det slag jag menar är i mångt och mycket en patriarkal företeelse. Allt för enkelhetens och allsångens skull. Ses vi på råpunk i kväll? Vi spelar i morgon, men Terveet Kädet gör det i kväll.

Missa det, gör det, var en tönt. Eller så ses vi på Föreningsgatan. Jag tänker på Pappas pengar. Någon sorts naiv inställning till sin makt, som om man vrider upp det några varv nästan är ett försonande drag. Det är inte bättre att man är mäktig och blåst, men det är mer sympatiskt än det påbjudna självhatet.

På tal om knugen har jag bekanta som ska ha hamnat på samma tillställning som honom någon gång under sent tal, eller tidigt 70, om jag inte minns helt fel. Sen vet man inte om jag minns rätt eller om historien är sann, men där är den.

Pierced punk glam alt boy känner jag mig bara lite träffad.

Alltså, jag kanske inte känner mig kränkt personligen, men jag blir upprörd när andra faktiskt blir kränkta.

Som när rassarna uttrycker sig kränkande mot någon Pierced punk glam alt boy grund av deras Pierced punk glam alt boy, exempelvis. Fast jag har en känsla av att jag missar poängen här.

Brukar vara rätt vass på det. Jag menar de här som känner sig kränkta av att andra kan ta illa upp om de kallar chokladboll för negerboll, exempelvis. Det är typ mitt dummaste just nu. Sån total brist på empati. Det är det som är fint med att ställa frågor här, att man får vara lite dum i huvudet. Matti, vilken dag fyller du år?

Helt fantastiskt och precis vad jag behöver. Om du bara visste hur många dagar du räddat i mitt liv. Inte minst måndag till fredag då jag lyder under Björklunds ok och med hela min själ försöker skydda vår framtid från hans fruktansvärda konformitet. Det svänger oerhört bra. Men Matti, hade du int tänkt komma och spela för oss som av outgrundlig anledning bosatt oss i Västerbottens huvudstad?

Hoppas det är ok med dem också. Vi kommer gärna, men det är en stor föreställning som kräver sittande publik. Detta även till Östersund och Sundsvall. Kan inte sluta tänka på vad bra det var på FG7 i går.

Raikasta raitaa, tyylikkäät tennarit, kimaltavia...

Avskyvärld var nog allra bästast. Bra låt och vidjo! Minns att det var grymt. Fina ackord efter varandra, och fina melodier.

Raikasta raitaa, tyylikkäät tennarit, kimaltavia...

Men är den lite lång? Är det lite väl konstig sång? Alltså, låter irrationellt, växlingarna mellan falsett och ej. Låter så genomtänkt i övrigt, menar jag. Lyssnar på ALex Chilton. Är ingen expert alls på honom, men de här Like Flies On Sherbert och Bangkok och det, det är ju helt bisarr musik! Låter så där omusikaliskt genialt, lite som de där tidiga Stonessinglarna. Som popsnöre ser jag det inte riktigt som en poplåt.

Det är en tanke jag inte riktigt kan utveckla vidare… Än. Men sången i en poplåt är så central. Och här är ju sången helt unik och nyskapande. Inte som Julian Casablancas soloprojekt, som är pop The Strokes utan gitarrer-diskussionen. Har aldrig hört något liknande tidigare. Tycker det känns som något nytt, snarare än som en mutering av olika genrer, eller som en poplåt med Pierced punk glam alt boy wacky sång över.

Badly Drawn Boy, Have You...

Men det tog några lyssningar att få ordning på den. Även om jag inte får ordning på den om jag ser den som en poplåt.

Taggar anders jakobson, coldworker, death...

Är videon inspelad på Riche? Isf, tråkigt att jag inte stannade efter spelningen och dansade med er. Sjukt bra spelning var det i alla fall och den här låten är ta mig fan helt genial. Sminket en blandning av Kiss och Walking Dead? Jag har gillat det från day one.

Navigeringsmeny

Ska man säga nått om helgen? Nästan bara svinigt bra musik i två dagar, trevliga människor och billig öl. FG7 är ett så himla bra ställe, hoppas kidsen har vett att uppskatta det för vad det är. Joon Erektion, dragplåstret, satsade allt.

News feed